تغذیه در دوران کنکور «قسمت دوم»

عوارض و اختلالاتی که به علت تغذیه ی غلط در دوران امتحانات  و کنکور ممکن است برای نوجوانان پیش آید و سلامتی آنان را تهدید کند، عبارتند از:

– کاهش قدرت حافظه  و یادگیری ، در نتیجه عدم موفقیت در امتحانات
– کم خونی
– کمبود رشد و کوتاهی قد
– کاهش قدرت بینایی
– ناراحتی های عصبی از قبیل بد خلقی ، پرخاشگری ، بی حوصلگی ، خستگی و گیجی ، افسردگی
– کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت ها ، که از نتایج آن بیمار شدن مکرر ، طولانی شدن دوران بهبودی و ابتلا به امراض مختلف است.

نکاتی که نوجوانان در دوران امتحانات و کنکور باید رعایت کنند:

*استراحت کافی به خصوص در این دوران که فعالیت فکری زیاد است، بسیار ضروری است. خستگی و بی خوابی  قدرت حافظه  و یادگیری را کاهش می دهند.

*تحرک جسمی کافی ، موجب شادابی و قدرت بیشتر حافظه می شود؛ در ضمن از بروز یبوست ، چاقی  ، افزایش چربی های خون  و خستگی پیشگیری می کند.

*مصرف بیشتر لبنیات از قبیل شیر ، ماست  ، پنیر کم چربی ، دوغ  ، کشک  برای نوجوانان که در سنین رشد هستند ، ضروری است؛ به خصوص در وعده صبحانه  مصرف شیر و پنیر مفید است.

*مصرف تمام وعده های اصلی غذایی یعنی صبحانه ، ناهار و شام و میان وعده ی صبح و عصرانه مفید است. خصوصاً وعده های اصلی غذایی اصلاً نباید حذف شوند.

*استفاده از میوه ها و سبزی های تازه ، ماهی  ، تخم مرغ  ( به میزان متعادل ) به حفظ سلامت نوجوانان کمک می کند. در ضمن ویتامین ها و مواد معدنی لازم را به بدن آنها می رساند.

*پروتئین موجود در ماهی و تخم مرغ از نوع بسیار خوب و با کیفیت بالاست و برای رشد نوجوانان ضروری است.

*خوردن صبحانه برای همه ی افراد به خصوص نوجوانان لازم است و به تقویت حافظه ی آنان کمک زیادی می کند.

*مصرف آب میوه ها و سبزی هایی مانند مرکبات  ، گوجه فرنگی  ، هویج  در دوران امتحان مفید است و حاوی ویتامین های ضروری برای تقویت قدرت حافظه ، شادابی  و افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری ها است.

* نوجوانان باید خود را عادت دهند که وقت کافی صرف خوردن غذا نمایند. به هنگام غذا خوردن ، خود را به برنامه های جنبی مشغول نکنند. از دیدن فیلم های تلویزیونی پرهیجان و یا گوش کردن به داستان های مهیج و تکان دهنده که روی اعصاب اثر بدی دارند، بپرهیزند.

*بحث و گفت و گو به هنگام غذا خوردن به خصوص چنانچه با عصبانیت  یا هیجان توام باشد، صحیح نیست؛ زیرا موجب اختلال در هضم و جذب و متابولیسم مواد غذایی می شود و در نتیجه مانع استفاده کامل سلول ها از مواد غذایی می شود. حفظ آرامش روحی به خصوص موقع غذا خوردن، به حفظ سلامت و استفاده بیشتر بدن از مواد غذایی کمک می کند. در ضمن از بروز اختلالات گوارشی از قبیل نفخ ، سنگینی دستگاه گوارش ، تهوع و دل درد پیشگیری می کند.

*با آرامش غذا خوردن و خوب جویدن غذا، از مواردی است که باید به آن توجه زیادی مبذول گردد و به صورت عادت در انسان به ویژه در نوجوانان در آید.
نوجوانان عزیز توجه داشته باشند که دوران امتحان  یا کنکور بخشی عادی از زندگی است که لازم است فعالیت فکری بیشتری برای آن صرف شود. این ایام به هیچ وجه دوران بحرانی و خطرناک عمر نیست؛ از این رو در کنار زندگی طبیعی باید با حفظ آرامش، بیشتر مطالعه نمود و خود را برای امتحان آماده کرد

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + چهارده =