توصيه هایی در زمان باقیمانده برای موفقیت در کنکور
تا الان خوب درس نخوانده ام آیا در مدت باقی مانده می توانم جبران کنم و به هدفم برسم؟
این سوال یکی از رایج ترین سوالهایی است که برخی دانش اموزان در این روزها از مشاورین می پرسند. دانش اموزانی که به هر دلیلی تا حالا موفق نشده اند انطور که باید مطالعه کنند یا شاید از مطالعه ی خود راضی نبوده اند.
همانطور که میدانید اصولا تحقق هر هدف بزرگی نیاز به تلاش های متمادی و مستمر و برنامه ریزی دارد . قبولی در کنکور هم یکی از اینهاست . مسلما افراد برای انکه موفقیت خود را در کنکور تضمین کنند باید در یک بازه ی زمانی مناسب به مطالعه بپردازند تا از قطعی شدن آوردن رتبه ی خوب مطمئن شوند. اما افرادیکه بدلیل مشکلاتی نتوانستند مطالعه کنند چه؟ آیا راه حلی برای انها وجود دارد؟
هنوز هم می توانید
تجربه ی نزدیک به سه دهه نگارنده در امر مشاوره به ما نشان داده است چه بسا افرادی که ماهها مطالعه کردند اما نتیجه نگرفتند و برعکس برخی فقط چند ماه کوتاه مطالعه ی مفید داشتند و اتفاقا به رتبه های خوبی نیز رسیدند. اینکه وقت کم است بهانه ای بیش نیست. اگر تا الان خوب درس نخوانده اید باید بدانید که با داشتن پشتکار و انگیزه براحتی می توانید جلو بروید . درواقع برای شما این اراده و عشق به هدف بزرگی که دارید نیروی محرک فوق العاده بزرگی خواهد بود که شاید برای افراد عادی این حس و نیرو قابل لمس نباشد.
شجاع باشید و خود را اثبات کنید
سعی کنید ترس را کنار بگذارید . از اینکه در اینده چه پیش خواهد آمد و اینکه آیا در زمان مناسب درسها تمام می شود یا نه دوری کنید! محض رضای خدا و بخاطر خودتان افکار منفی را از خود دور کنید. مهم ترین نکته همین دور کردن افکار منفی و جایگزین کردن افکار مثبت و روحیه بخش است . باید در طول شبانه روز بطور مداوم مشغول درس باشید و به خود بگویید من تمام تمرکز و حواسم در مطالعه است و به هیچ چیز دیگری فکر نمی کنم. نگذارید زمان مطالعه ی شما به افکار منفی بگذرد. بدنبال اثبات خود و تواناییهای خود باشید. اگر می دانید که می توانید اجازه ندهید حرفهای اطرافیان شما را مایوس یا ناامید کند! به انها نشان دهید که از پس انجام کارهای بزرگ برخواهید آمد و می توانید اثبات کنید که انها در اشتباه هستند!
تلاش خود را بکار ببرید
جمله ای که بارها و بارها در مشاوره ها به دانش اموزان می گویم این است که خب ! تو تلاش خود را بکن و هر آنچه که نیرو و توانایی داری در این راه به کار بگیر و تو باید در آخر کار بتوانی با قدرت این جمله را بگویی ((من آنچه در توان داشته ام ، انجام داده ام)). مهمترین نکته این است که انسان به کار خود رضایت داشته باشد و بداند که تمام توان خود را به کار بسته است و جالب اینجاست اگر اینطور عمل کند حتی اگر به فرض محال به نتیجه ای که می خواهد نرسد بازهم از عملکرد خود رضایت دارد.
اگر اعتماد به نفس ندارید درس نخوانید!
شاید حتما دیده یا شنیده اید که سر جلسه ی کنکور بعضی داوطلبان از استرس زیاد غش می کنند! و چه بسا در سالهای گذشته دانش اموزانی که می توانستند به رتبه های عالی برسند اما بدلیل اضطراب شدید کنکور را خراب کردند و نتیجه ی سالها درس خواندن آنها فدای عدم اعتماد به نفس آنها شد! دوستان عزیز آیا داشتن استرس به این صورت و از دست دادن فرصت منطقی است؟! پس یا با اعتماد به نفس مطالعه کن یا مطالعه را کنار بگذار چون چنین درس خواندنی در نهایت به موفقیت ختم نمی شود! همانطوری که حضرت علی (ع) می فرمایند : از دست دادن فرصت اندوه بار است.
باید اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و مثل یک سرباز شجاع وارد میدان کارزار و رقابت شوید. باید خود را در بهترین جایگاه ها ببینید و بدانید که لیاقت و توانایی رسیدن به هر چیزی را دارید . به خود افتخار کنید سرتان را بالا بگیرید و با غرور و اطمینان تلاش کنید و بدانید:
((هر چقدر تلاش شما خالص تر و بیشتر باشد، خداوند هم تقدیر بهتری برایتان رقم خواهد زد))
نکات مهم برای فرصت باقیمانده تا کنکور
۱-سعی نمایید در مکان های عمومی مانند اتوبوس، مترو و …. تردد ننماید تا از ابتلا به بیماری های مسری در امان باشید. حتما در حالت قرنطینه قرار بگیرید و حد الامکان از افراد بیمار، حتی اعضای خانواده فاصله بگیرید. خانم ها نیز باید در جلسه آزمون هیچ مشکلی نداشته باشند و از برخی مواردی که حالات طبیعی آنها را بر هم می زند اجتناب نمایند؛ راهکارهایی نیز برای این امر وجود دارد.
۲-از خواندن مطالب جدید اجتناب نمایید. دیگر زمان خواندن مطالب جدید سپری شده است
۳-سعی نمایید از افراد یا موقعیت هایی که استرس شما را افزایش می دهند دوری نمایید.
۴-حتما تا چند روز باقیمانده صبح زود از خواب بیدار شوید و مانند کنکور تست زدن را آغاز نمایید.
۵-تست های سال های اخیر را با در نظر گرفتن شرایط کنکور مرور نمایید. در این مرحله به زمان بندی، ترتیب دروس، تغذیه در بین تست زدن، سردی و گرمی هوا، نشستن و … توجه نمایید.
۶-در تست زدن در این روزها این نکته بسیار مهم را به یاد داشته باشید که شما ممکن است که تست بعضی سال ها را بسیار خوب و برخی دیگر را بسیار بد بزنید در حالت اول مغرور نشوید و باعث نشود که شما کنکور را دست کم بگیرید و در حالت دوم نا امید نشوید و باعث نشود که اعتماد به نفس و امید خود را از دست بدهید . این حالت ها طبیعی و خاصیت کنکور است.
۷-نکات و خلاصه های خود را مرور نمایید. البته تنها و تنها مرور نه خواندن جهت یادگیری عمیق
۸-حتما تغذیه مناسبی داشته باشید. به گونه ای که کمبود ویتامین یا مواد معدنی یا سایر موارد را نداشته باشید تا در سیستم بدن شما اختلالی ایجاد نشود. حتما حتما از همین اکنون تمرین نمایید که هر ۱ ساعت از کنکور تنها و تنها ۶۰ ثانیه آن را بدون فکر کردن به سوالات به تغذیه اختصاص دهید. حتما در روز کنکور آب و شکلات و بادام و پسته و سایر خوراکی هایی که خوردن آنها سریع و شما به آن علاقه مند هستید همراه داشته باشید.
۹-ورزش و تمرین صبحگاهی انجام دهید. د رحد نرمش نه ورزش سنگین که عوارضی نظیر گرفتگی عضلات را در پی داشته باشد.
۱۰-در روز کنکور حتما لباس فصل ومطابق شرایط آب وهوائی منطقه محل سکونت خود را بپوشید. (بدیهی است حتما باید لباس هایی باشد که پوشیدن و درآوردن آن راحت باشد و همچنین حتما دارای شئونات بوده که منعی نداشته باشد)
۱۱-وسایلی نظیرکارت ورود به جلسه ،کارت ملی، مداد و تراش و پاک کن و …… که مورد نیاز کنکور است را همراه داشته باشید.
نکته بسیار مهمتر این که اگر به هر دلیلی شما موفق نشدید که کنکور را آن گونه که باید و شاید پاس نمایید:
*ممکن است شما این گونه تصور کنید و واقعی نباشد. یعنی چون شما ایده آل فکر می کردید حال با تنها ندانستن چند تست فکر می کنید که کنکور بسیار بد بوده است. این در حالی است که رتبه های برتر میانگین آنها ۵۰ تا ۶۰ است یعنی نزدن حدود ۴۰ درصد سوالات نیز باعث نخواهد شد که شما رتبه ۱ نشوید..
*یا واقعی خواهد بود که در آن صورت ناراحتی آن تنها یک هفته خواهد بود و پس از آن شما موضوع را فراموش و مجددا شروع خواهید کرد. مطمئن باشید اطرافیان دغدغه و زمان کافی برای مدت ها در مورد ناکامی شما فکر کردن ندارند. پس راحت باشید.