مطالعه و برنامه ریزی برای کنکور سراسری بعداز امتحانات ترم اول دوازدهم در بهمن و اسفند

 

مطالعه و برنامه ریزی برای کنکور سراسری بعداز امتحانات ترم اول دوازدهم

 

بهمن و اسفند برای همه داوطلبان کنکور، ماه‌هایی بسیار مهم و سرنوشت سازو یکی از نقاط عطف منحنی آزمون سراسری است؛ به همین دلیل اطلاع از چگونگی مطالعه و برنامه ریزی در این ماه ها حائز اهمیت می باشد.

دانش آموز می تواند با مراجعه به مشاور تخصصی کنکور سراسری به بررسی نقاط قوت و ضعف خود در هر درس بپردازد. میزان زمان مفیدی را که داوطلب می تواند روزانه به مطالعه اختصاص دهد به کمک مشاور مشخص می شود. این اطلاعات اساس کار برای تنظیم برنامه ی داوطلب است. لذا بر اساس اطلاعاتی که از هر داوطلب گرفته می شود وبا توجه به اهمیت درس ها، حجم کتاب ها و محتوای هر کدام از منابع ، سیستم برنامه ریزی داوطلب تنظیم می گردد. همچنین بر اساس منحنی فراموشی، برنامه مرورهای داوطلب ریخته می شود. مطمئنا نتیجه استفاده از این برنامه دقیق، به دست آوردن یک رتبه عالی درکنکور سراسری است.

 

استراتژی مطالعه و برنامه ریزی برای کنکور سراسری در بهمن و اسفند 

در بهمن و اسفند یک لیست از امور باقی مانده قبلی خود (مباحث باقی مانده پایه و نیمسال اول سال آخر) تهیه کنید تا خیال شما از بابت آن‌ها راحت شود. یکی از راه‌های از بین رفتن نگرانی‌ها، نوشتن آنهاست. البته نه به این معنی که بدست فراموشی سپرده شوند، بلکه به این معنی که بعداً در فرصتی مناسب به آن‌ها پرداخته شود.

حال نوبت آن رسیده که یک استراتژی دقیق برای این دوران داشته باشیم. یک لیست از تمام دروس خود تهیه کنید و میانگین درصد هر درس در آزمون‌های آزمایشی گذشته را روبه‌روی آن‌ها یادداشت کنید. سپس باید علت عدم نتیجه‌گیری خود در هر درس را پیدا کرده و متناسب با آن یک راهکار اتخاذ کنید.

اگر در درس یا مبحثی ضعف دارید می توانید راهکارهایی مثل افزایش تعداد تست در هفته، معلم خصوصی و … را اتخاذ نمایید.

اگر بی دقتی شما در آزمون‌های آزمایشی زیاد است، می‌ توانید بی‌دقتی‌های خود را در دفترچه‌ای یادداشت کرده و قبل از هر آزمون آزمایشی آن‌ها را مرور نمایید.

اگر درصد شما در یک درس در منزل بیشتر از درصدی است که در آزمون آزمایشی کسب می‌ کنید، به این معنی است که شما مشکل مهارتی دارید. می توانید با تست زنی به شیوه زمان دار در منزل مشکلات مهارتی خود را به حداقل ممکن برسانید و در جلسه آزمون آزمایشی هم با مدیریت آزمون و زمان، درصد خود را ارتقاء دهید.

در صورتی که احساس کردید مشکل شما حاد بوده و با روش‌های مرسوم امکان حل شدن آن وجود ندارد، حتماً به یک مشاور تحصیلی مراجعه نمایید.

درنهایت اگر در این دوران با برنامه عمل کنید و راه‌های پیشگیری و مقابله با مشکلات روحی را جدی بگیرید، قطعاً با موفقیت از این دوران عبور خواهید کرد.

 

نحوه مقابله با فشار روحی و افت انرژی داوطلبان کنکور سراسری: 

اکثر داوطلبان کنکور در این دوران با فشار روحی یا اصطلاحاً با مشکلات روحی مواجه می‌شوند. البته ابتلا به این مشکلات دیر یا زود برای همه اتفاق می‌افتد؛ برخی در بهمن و اسفند و برخی هم در فروردین و یا دیرتر حتی شاید هم زودتر.

آنچه در این میان مهم است، نحوه مقابله با فشار روحی داوطلبان کنکور سراسری و البته مهم تر از آن روش پیشگیری از آن است. پس از پایان دوران پیش‌جمع‌ بندی موضوعی، بهتر است داوطلبان چند روزی را به استراحت بپردازند تا انرژی خود را بازیابی کنند. البته جدی گرفتن ورزش و استراحت در برنامة هفتگی و روزانه، احتمال ابتلا به مشکلات روحی را بسیار کاهش می‌هد.

درصورت احساس ضعف روحی در این دوران توصیه می‌کنیم این حس را جدی بگیرید و به آن بی‌ توجهی نکنید. مشکلات روحی مانند مشکلات جسمی، نیازمند استراحت است. اگر احساس ابتلا به این بیماری به شما دست داد، حتماً چند روزی را فارغ از درس و مطالعه وکنکور، به خود استراحت دهید. می‌ توانید با هماهنگی خانواده و همراه با آنها به مسافرت کوتاه دو یا سه روزه بروید. این کار معجزه می‌ کند.

فراموش نکنید مشکلات روحی نیز مانند مشکلات جسمی مُسری است! پس از ارتباط با افراد مبتلا به این بیماری به شدت پرهیز کنید.

سعی کنید به اموری بپردازید که حال شما را خوب می‌ کند، تفریح، بازی، ورزش، دیدن یک فیلم کمدی، ارتباط با افرادی که انرژی مثبت دارند و حال شما را خوب می‌ کنند؛ تمام این موارد می‌ تواند در بهبود مشکلات روحی به شما کمک کنند.

اما مهم‌ ترین توصیه در مواقعی که با افت انرژی روبه‌رو شدید این است که اهداف خود را مجدد مرور کنید، آن‌ها ‌را اضافه و کم کنید و اصطلاحاً اهداف خود را همانند یک درخت هرس کنید. یک‌ بار دیگر نقشه گنج خود را ترسیم کنید و خود را در موقعیتی تجسم نمایید که به هدف خود رسیده‌اید. از قدرت خارق‌العاده‌ای که خداوند در ناخودآگاه تمام انسان‌ها قرار داده غافل نشوید و آن قدرت تجسم اهداف است. مطمئن باشید که فقط کافی است طلب کنید تا خدا هرآنچه می‌خواهید و البته به صلاح شما هست را فراهم نماید. خداوند    متعال در قرآن می‌فرماید:« اُدعونی أسْتَجِب لَکُم »بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا.  خداوند می فرماید هرآنچه از من بخواهید برای شما مستجاب خواهم کرد. پس هر زمان که ناامیدی به شما روی آورد، اهداف خود را مرور کنید و از یاد خدا غافل نشوید که او حاضر به برآورده کردن آرزوهای شماست.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − ده =