رشته عکاسی 

هنگامی که عکس های اولیه با دوربین های خیلی ابتدایی و سطح پایین گرفته می‌شدند کیفیت تصاویر قابل قیاس با زمان حال نبود زیرا تجهیزاتی که امروزه در اختیار عکاسان است باعث شده که در این زمینه بسیار پیشرفته تر و با کیفیت تر عمل کنند.

بیشتر مردم معتقدند که رشته عکاسی یک رشته تجربی است و افراد می‌توانند با یک دوره کوتاه مدت آن را یاد بگیرند و از اینکه این هنر به عنوان یک رشته آکادمیک در دانشگاه تدریس می شود تعجب می کنند. اما کسانی که در این رشته تحصیل می‌کنند و اساتید این رشته نظرشان متفاوت است. نظر آنها بر این است که استودیوهای عکاسی به حرفه عکاسی می‌پردازند ولی دانشگاه هنر عکاسی را به دانشجویان آموزش می دهد. کسانی که در رشته عکاسی تحصیل می کنند با فنون مختلفی در این زمینه آشنا می شوند و با رشته های مختلف عکاسی از جمله عکاسی خبری، تبلیغاتی، علمی، طبیعت و پرتره آشنا می شوند.

عکاس‌ به‌ ثبت‌ لحظه‌هایی‌ از زمان‌ می‌پردازد که‌ نمایش دهنده ی حالات‌ انسانی‌، پدیده‌های‌ علمی‌، مناظر طبیعی‌ و غیره است و روی نوار حساس‌ فیلم‌ ثبت می شود. این‌ گزینش‌ ا زیک سو بر اساس شناخت‌ فرهنگ‌ جامعه‌ و شناخت‌ عمومی‌ هنرها استوار است‌ و از سوی‌ دیگر بر انتقال‌ و تطبیق‌ آنها با فن‌شناسی‌ و علوم‌ مربوط‌ به‌ عکاسی‌ تکیه‌ دارد و مهمترین‌ کار عکاسی‌ عبارت‌ است‌ از تلفیق‌ به‌ جا و درست‌ این‌ دو با یکدیگر. چرا که‌ فن‌شناسی‌ در عکاسی‌ به‌ ساخت‌ قالب‌ اصلی‌ عکس‌ کمک‌ می‌کند و شناخت‌ فرهنگ‌، جامعه‌ و هنر به‌ ساخت‌ محتوای‌ کار یاری‌ می‌رساند.

توانائی لازم:

افرادی که مایل هستند در رشته عکاسی تحصیل کنند باید هنر دیدن را داشته باشند. داشتن چشمان هوشیار و جستجوگر برای پیدا کردن مکان ها، اشیا و حوادثی که اتفاق می‌افتد بسیار مهم است. دیدن و ثبت چیز های پیش پا افتاده ولی زیبا و غیر معمول باعث تفاوت دید عکاس و سایر افراد می‌شود. کسانی که به شغل عکاسی روی می‌آورند باید در محیط جامعه باشند و پر جنب جوش باشند و عکاسی شکار لحظه هاست و باید در ساعت های مختلف شبانه روز بتواند در مکان های مختلف حضور داشته باشد و لحظه ها را ثبت کند. کسانی که رشته عکاسی را مطالعه می کنند باید اطلاعات عمومی خوبی داشته باشند و مطالعه زیاد داشته باشند که بفهمند چه زمانی و کجا از کسی باید اتفاق بیفتد و آن فرد می‌تواند عکاسی کند.

بازار کار در ایران

بیشتر فارغ‌التحصیلان‌ رشته‌ عکاسی‌ جذب‌ مطبوعات‌ می‌شوند زیرا امروزه شاهد گسترش‌ مطبوعات‌ و نیاز آنها به‌ عکاسانی‌ حاذق و هنرمند هستیم‌. برپایی‌ نمایشگاه‌های‌ صنعتی‌ متعدد و توجه‌ به‌ آگهی‌های‌ تجاری‌ و فرهنگی‌ نیز باعث‌ شده‌ است‌ که‌ تعداد زیادی‌ از فارغ‌التحصیلان‌ جذب‌ عکاسی‌ تبلیغاتی‌ بشوند، حوزه‌ انتشارات‌ نیز تعداد دیگری‌ از فارغ‌التحصیلان‌ این‌ رشته‌ را به‌ کار گرفته‌ است‌ و با کمال‌ تأسف‌ تعدادی‌ از فارغ‌التحصیلان‌ نیز استودیو باز کرده‌ یا به‌ عکاسی‌ از مراسم‌ و میهمانی‌ها می‌پردازند در حالی‌ که‌ برای‌ کار در یک‌ آتلیه‌ عکاسی‌ نیاز نیست‌ که‌ دانشجو چهار سال‌ در دانشگاه‌ تحصیل‌ کند بلکه‌ می‌توان‌ طی‌ چند ماه‌ به‌راحتی‌ فن‌ عکاسی‌ را فرا گرفت‌ و یک‌ آتلیه‌ عکاسی‌ باز کرد.

سرفصل دروس عکاسی و تعداد واحدها

دروس پایه : ۳۲ واحد

دروس اصلی :  ۲۳ واحد

دروس تخصصی : ۵۶ واحد

دروس اختیاری : ۱۰ واحد

 

دروس پایه

 

نام درس تعداد واحد نام درس تعداد واحد
مبانی هنرهای تجسمی ۱و۲ ۶ کارگاه طراحی پایه ۱و۲ ۶
کارگاه عکاسی پایه ۱و۲ ۴ هندسه مناظر و مرایا ۲
هنر و تمدن اسلامی ۱و۲ ۴ آشنایی با هنر در تاریخ ۱و۲ ۴
آشنایی با هنرهای سنتی ایران ۲ آشنایی با رشته های هنری ۲
کارگاه عکاسی رنگی ۲    

 

دروس اصلی رشته عکاسی

 

نام درس تعداد واحد نام درس تعداد واحد
شیمی عمومی و شیمی عکاسی ۲ فیزیک و ابزار شناسی ۲
تاریخچه عکاسی ۳ آشنایی با فیلمبرداری ۲
نورپردازی ۲ فنون عرضه و نمایش عکس ۲
تجزیه و تحلیل و نقد عکس ۱و۲ ۴ کارگاه تخصصی عکاسی ۱و۲ ۴
فنون بازسازی عکس ۲    

 

دروس تخصصی رشته عکاسی

 

نام درس تعداد واحد نام درس تعداد واحد
کارگاه عکاسی ۱ ۸ کارگاه عکاسی ۲ ۸
کارگاه عکاسی ۳ ۸ کارگاه عکاسی ۴ ۸
کارگاه عکاسی ۵ ۸ کارگاه عکاسی ۶ ۸
طرح و رساله نهایی ۸    

 

دروس اختیاری رشته عکاسی

 

نام درس تعداد واحد نام درس تعداد واحد
تجزیه و تحلیل و نقد آثار هنرهای تجسمی ۲ کارگاه ارتباط تصویری عمومی سطح یک ۳
کارگاه چاپ ۲ کارگاه تصویرسازی سطح یک ۳
کارگاه حجم سازی ۲ تصویر متحرک ۱ ۲
تاریخچه کتابت ۲ خوشنویسی و طراحی حروف ۱ ۲
خوشنویسی و طراحی حروف ۲ ۲    

 

دانشگاه هایی که در رشته عکاسی پذیرش دانشجو دارند:

 

دانشگاه تهران دانشگاه سمنان
دانشگاه هنر تهران دانشگاه هنر اصفهان

 

درآمد و حقوق:

عکاسانی که در بخش های خصوصی استخدام می شوند با توجه به مهارت های که دارند و تصمیم کارفرما حقوق متفاوتی دریافت می‌کنند. طبق بررسی‌هایی که در مورد حقوق عکاسان صورت گرفته است این افراد اگر در شرکتهای کوچک مشغول به کار شوند حقوقی به طور میانگین ۸۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و در جاهای بزرگ از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان دریافتی دارند. البته این در صورتی است که این افراد در شرکت های خاصی کار می کنند ولی اگر خودشان کار مستقل انجام دهند می توانند حقوق متفاوتی داشته باشند.